Melvin op zoek naar bijzondere knuffelverhalen

Na een kleine pauze om aan de overgang naar de middelbare school te wennen is Melvin terug van weg geweest. Met een hoofd vol met zo veel ideeën dat het eigenlijk niet ‘één’ nieuw project genoemd kan worden, noemen we het toch maar project 4 – maar dan met enkele verschillende onderdelen. Melvin wil deze keer kinderen in Nederland steunen. Er is al één ding waar jullie mee kunnen helpen! Melvin is namelijk op zoek naar bijzondere knuffelverhalen! 

Stel je voor …
… een familie heeft een familie-knuffel, die van generatie op generatie doorgegeven word.
… je kent een kind die zijn favoriete knuffel is kwijt geraakt en deze op bijzondere manier weer terug gevonden heeft.
… je bijna 100-jarige oma koestert nog steeds haar geboorte-knuffel.
… je kent een dier dat een bijzondere band met een knuffel heeft.
… je kent een knuffel die al heel ver gereisd is (meer dan Truk, hè, want die was wel al mee in Nepal en Indonesië).
… je knuffel heeft je door een hele nare ziekte gesleept.
… je sportteam heeft een knuffel als mascotte met een buitengewoon verhaal erachter.
… je kent nog iemand die zich met knuffels inzet voor goede doelen.
… je denkt dat je knuffel de oudste van Nederland is.
… je hebt een knuffel die ingezet word voor bijzonder werk.
… je bent of kent iemand anders met een heel uniek knuffelverhaal.

De meest speciale knuffelverhalen gaan we bundelen in een wel heel bijzonder boek. Een soort “Ode aan de knuffel”. Daarvoor gaat mama foto’s maken van alle knuffelaars. Voorbeelden zie je hieronder. Ook al zijn deze niet allemaal met knuffels, het geeft wel een beetje de sfeer weer van de beelden. Verder zullen er gedichtjes, tekeningen en strips in het boek komen en zijn we bezig met nog heel wat extraatjes om het tot een bijzonder geheel te brengen.

Dus ben of ken jij een bijzondere knuffelaar, laat het ons dan weten!!! Stuur een mail naar peacebymelvin@gmail.com, dan nemen wij contact op.

Melvin op zoek naar knuffel-verhalen

Knuffelverhalen voor Peace by Melvin
Soulmates Images voor Peace by Melvin
Kinderfotografie van Soulmates Images
Knuffel of huisdier

Kinderfotografie voor Peace by Melvin

Liefde voor dieren
Verhalen voor het goede doel

Kinderfotografie voor Peace by Melvin

Foto’s: Soulmates Images

Comments (8)

 • Wat een geweldige actie heb je opgezet en dan wordt deze ook nog bekend gemaakt op de TV. Mag je toch wel heel erg blij en trots mee zijn.

  Een leuke foto van Maarten met de knuffel van zijn kleinkind staat al op jouw Website. Hoop voor je dat er mooie reacties binnen komen, dat het boek een succes wordt en dat je mooie projecten op mag gaan zetten.

  Ik werd toen ik klein was ook wel gepest door een buurjongen. Ben eigenlijk vergeten wat Bram, de buurjongen, bij me deed. Wel komt het soms boven! Ben nu 68 jaar en zes jaar geleden, als Amsterdamse burger, in de Achterhoek gaan wonen. Heb een naaste buurman die graag roddelt, over mij en vooral met andere buren die in de buurt wonen. Het is in de zes jaar nu zo geworden dat mensen die me niet eens kennen heel onaardig tegen me doen.

  Vind pesten vreselijk vooral bij kinderen die zich niet kunnen verweren, maar ook voor: ouderen, mensen die een andere geaardheid hebben, mensen die een andere huidteint hebben en ga zo maar door.

  Melvin, succes!

  Beantwoorden
 • Hallo Melvin ,
  Ik ben trots dat je dit gaat doen want het is niet niks wat je mee maakt en waarom doen andere dit, ik als een senioren vader heb het in mijn schooljeugd niet meegemaakt en dat het nu zelfs nieuws wordt is diep triest.

  Ik heb wel geen knuffel gehad vroeger weet niet waarom{ maar was wel in goede handen van mijn ouders} en kan je die ook niet toe sturen als foto maar probeer mezelf in jouw te verplaatsen.

  Ik hoop dat het een succes wordt en geniet van het leven en blijf jezelf en sta er boven.

  Een knuffel van mij en mijn vrouw( figuurlijk)en laat eens weten hoe het is afgelopen.

  Harry en Ine Aarts
  Valkenswaard

  Beantwoorden
 • Mijn oude knuffel, Teddy, kreeg ik van mijn ouders toen ik zes jaar werd. Ik weet nog precies hoe ik m uitkoos in de winkel. Later kreeg hij een gebreid blauw broekje aan.
  Toen ik ouder werd belandde Teddy in de bak onder het logeerbed. Totdat mijn dochtertje Ciske (5 jaar) hem zo’n drie jaar geleden vond. Ze was op slag verliefd, maar kon geen Teddy zeggen. Sindsdien gaat Tenny overal met ons mee maar toe. Zijn broekje viel van de mottengaten bijna uit elkaar en is inmiddels al verschillende keren hersteld door de vrouw van mijn vader.

  Beantwoorden
  • Beste mevrouw van Heijster,
   wat lief dat u dit knuffelverhaal met mij wilde delen!
   Helaas is het boek ondertussen vol en in de laatste productiefase.
   Heel veel groetjes aan Ciske, en natuurlijk Tenny!
   Knuffelige groetjes, Melvin

   Beantwoorden
 • wat een leuk initiatief. Zelf ook een pest verleden. Vroeger en mijn kinderen nu ook echte knuffelkinderen. Geen bijzonderheden. Maar ken je de kanjer tijger? Die krijgen kinderen in de kleuterklas als ze iets goeds gedaan hebben of juist als steuntje

  Succes groeten Karin

  Beantwoorden
  • Beste mevrouw Klaver,
   leuk dat u even de moeite neemt om een berichtje te sturen.
   De kanjer tijger ken ik niet, maar het klinkt wel leuk 🙂
   Het was zeker een leuk verhaal geweest voor Ode aan de Knuffel, echter het boek zit ondertussen bomvol met prachtige verhalen.
   Veel groetjes, ook aan de knuffelkinderen 😉
   Knuffelige groetjes, Melvin

   Beantwoorden
 • Beste heer de Vries, wat naar om te lezen dat u als kind bent gepest, maar ook dat het nu nog steeds doorgaat! Ik vind het heel lief dat u mij een berichtje stuurt. Wat betreft bekendmaking op TV: Bij mijn allereerste project was er veel media-aandacht, misschien omdat ik toen nog zo jong was. Helaas word op de persberichten voor Ode aan de Knuffel tot nu toe nog niet zo veel gereageerd. Wellicht komt dat nog goed als het boek er een keer is! Heel erg bedankt voor uw woorden & het beste voor u!
  Knuffelige groetjes, Melvin

  Beantwoorden
 • Beste Harry en Ine Aarts,
  heel erg bedankt voor de knuffel en het berichtje. Ik ben ook wel in goede handen van mijn ouders, hoor 😉 En ondertussen kan ik er inderdaad veel beter boven staan, maar dat was een heel proces.
  Knuffelige groetjes, Melvin

  Beantwoorden

Schrijf een reactie