Over het Project

In april 2016 kwam Melvin met het idee: “Ik ga een knuffel ontwerpen voor kinderen in rampgebieden”. Voor Melvin is zijn geboorteknuffel ‘ezel’ van onschatbare waarde – als hij dus op tv beelden van kinderen ziet die alles zijn kwijt geraakt, raakt hij daar heel geëmotioneerd van. In zijn eerste project heeft Melvin materiaal en helpers verzamelt om 350 zelfontworpen knuffels te produceren. Klik hier om alle geproduceerde knuffels te zien. Deze heeft hij in de herfst van 2016 uitgedeeld aan kinderen in Nepal, die getroffenen waren door de aardbeving. Kijk hier voor een verslag van deze bijzondere reis. In zijn tweede project heeft hij voor kinderen in Syrië knuffels en hulpgoederen verzameld, die door de Stichting Hand in Hand voor Syrië verscheept werden.

Als derde project heeft Melvin in 2017/2018 een knuffel-naai-wedstrijd georganiseerd. Hiervoor konden enthousiaste mensen een eigen knuffel ontwerpen en produceren. De knuffels werden via Peace by Melvin verkocht en de makers konden daarvoor fantastische prijzen winnen. Klik hier om alle knuffels te zien die voor de knuffel-naai-wedstrijd geproduceerd werden.
Omdat de moeder van Melvins vriendin uit Indonesië komt en hem de intense armoede in delen van het land bijzonder raakt, ging de opbrengst van 5.000 euro deze keer naar het Indonesische eiland Flores. Bij het kindercentrum Maria Stella Maris heeft hij van een deel van het bedrag een speeltuin gerealiseerd en de rest van de opbrengst ging aan de renovatie van het meisjesinternaat St. Theresia. Melvin heeft het geld persoonlijk overhandigt. Kijk hier voor een verslag van de reis naar Flores.

Na een kleine pauze om zich op de overgang naar de middelbare school te richten heeft Melvin zich gestort op zijn 4e project. Hij heeft een boek uitgebracht met bijzondere knuffelverhalen, “Ode aan de knuffel” om alle knuffels te bedanken voor wat ze voor mensen betekenen. Van de opbrengst van het boek gaat hij een creatief evenement organiseren voor kinderen in Nederland die heel erg gepest worden. Het boek staat vol met ontroerende en grappige verhalen van mensen die een speciale band hebben met hun knuffel, aangevuld met prachtige foto’s, gedichtjes, tekeningen en nog veel meer extraatjes die dit boek tot een bijzonder geheel maken. Ook een aantal bekende Nederlanders, zo als Marco Borsato, Corry Konings en Maarten van Rossem staan in het boek. Ben jij ook een bijzondere ‘knuffelaar’? Laat het weten aan Melvin en wie weet is er voor jou ook een plekje in dit boek. Het boek bestellen kan hier.

Het actuele project is dus het evenement voor kinderen die een vertrouwensboost kunnen gebruiken. Bij het evenement, dat plaats zal vinden op zondag, 10 september 2023 in Theater de Speeldoos in Vught, zijn creatieve workshops gepland, waarin kinderen hopelijk weer een sprankeling in hun hart vinden, en ontdekken waar ze kracht uit kunnen putten. “Ik werd vroeger zelf gepest en haalde veel voldoening uit de inzet voor mijn stichting. Daardoor ben ik veel sterker in mijn schoenen komen te staan. Ik hoop, dat ik andere kinderen ook op weg kan helpen om uit te vinden waar hun hartje van gaat zingen”, vertelt Melvin.
De inschrijving voor deelname staat nu open. Er is plek voor 30 kinderen. Geïnteresseerden kunnen een motivatiemail sturen naar peacebymelvin@gmail.com. Melvin kijkt dan samen met de kinderen welke workshops hun zouden interesseren.

Like Melvins Facebook-pagina en/of Instagram account om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.