Over Melvin

Toen Melvin met 8 jaar Peace by Melvin oprichtte was hij op papier nog recht jong maar in zijn koppie en zijn ziel reeds ontzettend maatschappelijk betrokken. Zijn ouders ondersteunen dit graag en proberen dan ook alle hulp te bieden, om deze mooie eigenschap verder te ontwikkelen.
Zijn geboorteknuffel ‘Ezel’ was op jonge leeftijd alles voor Melvin. Dat Ezel iets zou kunnen overkomen was dan ook zijn grootste angst. Van een spannende film kreeg Melvin niet gauw slapeloze nachten, maar als hij ergens las dat iemand zijn knuffel was kwijt geraakt, dan kon hij daar weken mee zitten. Het is dan ook niet moeilijk te bedenken, wat er in Melvin omging toen hij op tv kinderen zag die alles kwijt waren geraakt. Door zijn betrokkenheid was hij in 2016 genomineerd als Brabander van het jaar, werd hij in 2017 benoemd tot Jeugdburgemeester van zijn woonplaats Esch en was hij in 2018 genomineerd voor de George Maduro Award van Young Impact.
Als de ondertussen 15-jarige Melvin niet aan de projecten van Peace by Melvin werkt heeft hij nog een hoop andere hobby’s: (bord)spellen, muziek maken, freerun, reddingszwemmen, trampoline springen en met vrienden afspreken.