Ode aan de Knuffel in de verkoop

Verkoop Ode aan de Knuffel gaat lekker

Gelijk  na de boekpresentatie was Ode aan de Knuffel in de boekhandel en op bol.com verkrijgbaar. Daarnaast word het boek natuurlijk vooral via via verkocht. De kracht van het persoonlijk doorgeven van Melvins verhaal, zijn visie en zijn doelen maken dat dit uiteraard het beste werkt. Met dit besef in ons achterhoofd leek het ons leuk om kleinere boekenwinkels en cadeauwinkels te benaderen om Ode aan de Knuffel te verkopen. Deze winkels worden meestal gerund door mensen met passie voor hun producten net zo zeer als voor hun klanten. Ze zoeken het persoonlijke gesprek met mensen die de winkel binnenkomen en kunnen zo ook wat meer toelichting geven over dit boek.
Voordat we hiermee aan de slag konden, moesten we wel eerst nog een klein verzuim van onze kant herstellen. Dat de opbrengst van dit boek door Melvin volledig besteed word aan een project tegen pesten, staat wel in de flaptekst op de de achterkant van het boek, maar als we Ode aan de Knuffel zo in de winkel zagen liggen, beseften we dat dit feit eigenlijk ook op de voorkant thuis had gehoord. Misschien dat mensen met een groot hart het dan nog makkelijker in het oog zouden krijgen. Dus gingen we op zoek naar een bedrijf dat stikkers zou willen sponsoren om deze informatie alsnog op de cover van het boek te krijgen. We benaderden Drukwerknodig.nl en kregen gelijk goed nieuws. Onze lieve Marjanne maakte en opmaak passend bij het boek en twee dagen later hadden we de stikkers al in huis. Wat een fijne kwaliteit, want ze zijn heel makkelijk weer van de cover te verwijderen nadat je het boek hebt aangeschaft. Dat was voor ons heel belangrijk. Heel erg bedankt Drukwernodig.nl voor jullie steun!
Ondertussen ligt Ode aan de Knuffel bij een aantal winkels in de regio. Ook bij huisartsen- en tandartspraktijken kan je het in de wachtkamer tegenkomen. Wel is het benaderen van winkels, het ernaartoe rijden en voorstellen van het boek nog tijdsintensiever dan we hadden gevreesd. Dus heb jij zo’n liefdevolle winkel waar de klant nog koning is en zou je Ode aan de Knuffel voor Melvin willen verkopen? Neem dan heel graag contact op, dan zorgen wij dat er enkele exemplaren jouw kant op komen.

 

Bij Waar in de Vughterstraat in Den Bosch staat Ode aan de Knuffel naast de knuffels.
Bij Gezellig in Esch stond Ode aan de Knuffel als eerste op de toonbank. Bij de Bruna in Vught ligt het boek zelfs bij de Tip van de week.
Ook bij huisartsenpraktijken ligt het boek in de wachtkamer.

Dat we nog op zoek zijn naar mooie verkoopkanalen voor Ode aan de Knuffel neemt niet weg dat we tot nu toe heel blij mogen zijn met de verkoop van het boek. De eerste verkoopgolf van Ode aan de Knuffel heeft natuurlijk een grote bijdrage geleverd aan de productiekosten van het boek, en toch staat er nu al weer meer dan 1.700 euro op de rekening van Peace by Melvin die Melvin in zijn creatief evenement kan steken voor kinderen die heel erg gepest worden.

Heb je een groot bedrijf en lijkt het je leuk om Ode aan de Knuffel als relatiegeschenk of als kerstcadeau aan te schaffen? Ook dan mag je heel graag contact opnemen.